Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poslanci majú rokovať o viacerých novelách z dielne rezortu školstva

Na snímke poslanci počas rokovania NR SR, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Plénum by tiež malo rokovať o dvoch novelách, ktoré majú smerovať k transformácii Slovenskej akadémie vied.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok ráno rokujú o návrhoch noviel z dielne rezortu školstva. Šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS) ako prvú v poradí predstavil novelu zákona o odbornom vzdelávaní a príprave.

Novela má zaviesť inštitút nadpodnikového vzdelávacieho centra, ktorého cieľom je podporiť vstup malých a stredných podnikov a samostatne zárobkovo činných osôb do systému duálneho vzdelávania. Do duálneho vzdelávania by mohli vstúpiť aj centrá pre deti a rodiny a tiež subjekty, ktoré vykonávajú opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a poskytovatelia sociálnych služieb.

Plénum by tiež malo rokovať o dvoch novelách, ktoré majú smerovať k transformácii Slovenskej akadémie vied (SAV).

Popoludní majú poslanci na programe novelu zákona o štátnom občianstve, ktorá hovorí, že podmienky straty slovenského občianstva po prijatí občianstva iného štátu by sa mohli zmierniť. Rokovanie o nej sa viackrát presúvalo. V utorok by sa mali poslanci dostať aj k rokovaniu o vládnom návrhu zákona o Národnom inštitúte pre hodnotu a technológie v zdravotníctve, ktorý je v druhom čítaní.