Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Poslanci majú v diskusii o správe šéfa GP pokračovať aj v piatok

Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas rokovania 40. schôdze Národnej rady SR (NR SR) v stredu 29. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Na programe 40. schôdze majú ešte poslanci prebrať správu špeciálneho prokurátora o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry za rok 2020, ako aj ďalšie informačné správy.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú pokračovať v diskusii o správe generálneho prokurátora o činnosti prokuratúry v roku 2020 aj v piatok (1. 10.). Diskusiu začali ešte v stredu (29. 9.) a dominovala aj štvrtkovému popoludniu v pléne NR SR. Do rozpravy sú ešte ústne prihlásení štyria rečníci.

Aktuálna schôdza trvá už tretí týždeň, viaceré body sa viackrát presúvali pre neprítomnosť predkladateľov. Po novom sa už body nemajú zaraďovať na konkrétne termíny s výnimkou zahraničných pracovných ciest členov vlády. Informoval o tom predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) po rokovaní poslaneckého grémia.

Na programe 40. schôdze majú ešte poslanci prebrať správu špeciálneho prokurátora o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry za rok 2020, ako aj ďalšie informačné správy. Čaká ich tiež viacero noviel z dielne koaličných poslancov či nezaradených poslancov.