Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Poslanci presunuli piatkové hlasovanie na utorok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na piatok bolo naplánované napríklad hlasovanie o novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti z dielne rezortu zdravotníctva.

Bratislava 10. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v piatok (11. 2.) o 11.00 h hlasovať. Prerokované body, ako aj tie, o ktorých mali pôvodne v piatok rozhodnúť, presunú na hlasovanie na utorok (15. 1.). Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), plénum to odsúhlasilo.

Na piatok bolo naplánované napríklad hlasovanie o novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti z dielne rezortu zdravotníctva. Novela by mala upraviť podmienky overovania ovládania štátneho jazyka v rozsahu nevyhnutnom na výkon zdravotníckeho povolania a zjednodušiť uznávanie dokladov o špecializáciách zdravotníkov.

Novela obsahuje aj zmenu názvu "zdravotnícky asistent" na "praktická sestra – asistent". Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) to môže čiastočne stabilizovať situáciu v zdravotníctve. Nesúhlasí s tým poslankyňa Monika Kavecká (OĽANO), navrhla preto vynechať z novelizácie zmenu názvu.