Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Poslanci NR SR pre pandémiu prerušili aktuálnu schôdzu do 3. novembra

Na snímke prázdna rokovacia sála NR SR po prerušení 16. schôdze NR SR do 3. novembra do 9.00 h v v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Viacerí poslanci sú totiž v karanténe, preto nemusí byť plénum uznášaniaschopné. V Bratislave 27. októbra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Schôdzu už raz prerušili, a to v piatok (23. 10.) pre testovanie poslancov vzhľadom na pozitívny výsledok testu šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Októbrová schôdza Národnej rady (NR) SR je po dohode na poslaneckom grémiu prerušená do 3. novembra do 9.00 h. V pléne to vyhlásil podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO), ktorý je dočasne poverený vedením parlamentu. Schôdzu prerušili v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Viacerí poslanci sú totiž v karanténe, preto nemusí byť plénum uznášaniaschopné.

Grendel zároveň požiadal zástupcov poslaneckých klubov, aby listom nahlásili tých poslancov, ktorí sa na rokovaní NR SR nezúčastnia. Mal by obsahovať hromadnú žiadosť o ospravedlnenie.



Vzhľadom na pozitívny výsledok testu poslanca zo Sme rodina, ako aj Smeru-SD majú byť oba poslanecké kluby v karanténe. Okrem toho majú pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 viacerí poslanci z ĽSNS. Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš informoval, že pozitívni sú aj dvaja poslanci za OĽANO.

Schôdzu už raz prerušili, a to v piatok (23. 10.) pre testovanie poslancov vzhľadom na pozitívny výsledok testu šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu, ktorý už bol niekoľko dní v karanténe. V pondelok (26. 10.) mali testovať zvyšných poslancov.

Poslanci majú na programe 16. schôdze ešte viacero vládnych noviel z dielne rezortu financií, hospodárstva, zdravotníctva či školstva, ale aj poslanecké návrhy. Zákonodarcov čaká napríklad novela ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti či novela zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, ktorou chce ministerstvo financií upraviť pravidlá pri rezervách v rozpočte. Na programe sú tiež novely zákona o dani z príjmov, dani z pridanej hodnoty či dani z motorových vozidiel.