Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci odmietli návrh novelizácie zákona o súdoch

Na archívnej snímke z 23. júna 2022 poslanci Národnej rady (NR) SR počas mimoriadnej schôdze parlamentu v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Plénum odmietlo aj novelu zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami z dielne nezaradeného poslanca Miroslava Suju.

Bratislava 28. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní odmietli návrh novely zákona o súdoch, ktorý podali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu. Mienili ňou zabrániť možnému výberu konkrétneho sudcu zo strany orgánov činných v trestnom konaní, keďže vďaka aktuálnemu nastaveniu právnej úpravy je možné týždne dopredu vedieť, ktorý konkrétny sudca bude mať v daný deň službu a na základe toho prispôsobiť procesné úkony.

Plénum odmietlo aj novelu zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami z dielne nezaradeného poslanca Miroslava Suju. Docieliť chcel stlmenie nárastu cien základných potravín prostredníctvom ich oslobodenia od dane z pridanej hodnoty a určenia maximálnej obchodnej prirážky u týchto potravín na úrovni 40 percent.