Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Poslanci odmietli novely z dielne nezaradených poslancov okolo Tarabu

Na archívnej snímke poslanec NR SR a predseda KDŽP - Aliancia za Slovensko (Kresťanská demokracia a Život prosperita) Tomáš Taraba. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanci chceli garantovať, že rozsah zdravotnej starostlivosti a výška úhrady za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti zostanú zachované aj pre neočkovaných proti COVID-19.

Bratislava 16. februára (TASR) - Národná rada (NR) SR v stredu odmietla dve novely z dielne nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. Jednou bola novela zákona o o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, druhou zas novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

Prvou z navrhovaných zmien chceli poslanci v zákone garantovať, že rozsah zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a výška úhrady za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti zostanú zachované v plnom rozsahu a výške aj pre osoby, ktoré nie sú očkované proti ochoreniu COVID-19

Druhou chceli obmedziť právomoci Úradu verejného zdravotníctva SR a regionálnych úradov verejného zdravotníctva, a to pri nariaďovaní povinného očkovania či prijímaní opatrení zasahujúcich do základných práv a slobôd občanov SR.