Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Poslanci odvolávanie Mikulca presunuli na utorok

Minister vnútra SR Roman Mikulec čelí odvolávaniu na mimoriadnej 38. schôdzi Národnej rady SR. Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) počas rokovania 38. schôdze Národnej rady SR 30. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Smer-SD vyčíta ministrovi viacero vecí, od situácie v rezorte a polícii až po podozrenia z korupcie.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej chcel opozičný Smer-SD odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť opäť v utorok (31. 8.) o 9.00 h.

Smer-SD vyčíta ministrovi viacero vecí, od situácie v rezorte a polícii až po podozrenia z korupcie. Opozičná strana tvrdí, že Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Strana ministrovi vyčíta aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom. Rovnako hovorí o podozreniach z korupcie. Mikulec už obvinenia odmietol, reagoval, že Mateja Z. nepozná a nikdy ho nestretol.