Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Poslanci OĽANO nepodporia otvorenie schôdze k zásahu NAKA

Na archívnej snímke Michal Šipoš. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš tvrdí, že ten, kto hlasuje za otvorenie schôdze, pomáha návratu mafie.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Poslanci z hnutia OĽANO a priatelia prišli na pondelkovú mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, týkajúcu sa zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Nebudú sa však prezentovať pri otvorení schôdze. Uviedli to na tlačovej konferencii pred začiatkom schôdze.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš tvrdí, že ten, kto hlasuje za otvorenie schôdze, pomáha návratu mafie. "Sľúbili sme, že rozviažeme ruky polícii a súdom, to sme dodržali. Dnešná schôdza je len preto, že polícia a súdy majú ruky rozviazané. Smer chce zastaviť prácu polície, ktorá im doslova dýcha na krk," zdôraznil.

Mimoriadnu schôdzu k zásahu NAKA inicioval Smer-SD. Presadiť chce uznesenie o prehĺbení ústavnej a bezpečnostnej krízy po zásahu NAKA, po ktorom polícia obvinila viacero osôb vrátane šéfov Slovenskej informačnej služby a Národného bezpečnostného úradu. Smer-SD chce tiež docieliť odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Strana Za ľudí v tejto súvislosti zopakovala, že obvinený šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal A. má skončiť vo funkcii. Vyzvala na to opakovane premiéra Ľudovíta Ódora a prezidentku Zuzanu Čaputovú. Spúšťa tiež petíciu za odvolanie riaditeľa tajnej služby. "Riaditeľ SIS za takýchto okolností nesmie zostať na čele kľúčovej bezpečnostnej zložky, kým trvajú podozrenia o masívnom zneužívaní služby v prospech trestne stíhaných osôb, ktorú dokonca mali riadiť iné ako zákonom určené osoby," uviedla strana v stanovisku.