Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci opäť presunuli niekoľko bodov na májovú schôdzu

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Do aktuálneho programu zároveň na návrh predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) zaradili návrh novely zákona o verejnom obstarávaní z dielne poslancov Miloša Svrčeka a Jozefa Hlinku (Sme rodina).

Bratislava 28. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR presunuli na ďalšiu riadnu schôdzu niekoľko bodov z programu aktuálnej 88. schôdze. Do aktuálneho programu zároveň na návrh predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) zaradili návrh novely zákona o verejnom obstarávaní z dielne poslancov Miloša Svrčeka a Jozefa Hlinku (obaja Sme rodina). O návrhu sa má rokovať v stredu (29. 3.).

Novela zákona o verejnom obstarávaní má upraviť podmienky a predpoklady na vymenovanie podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Zmena sa týka podmienky predkladania platného osvedčenia Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami.

Na schôdzu so začiatkom 2. mája presunuli poslanci na návrh poslaneckých klubov SaS, OĽANO a Sme rodina novelu stavebného zákona od poslancov za OĽANO. Opätovne tiež presunuli dva vládne návrhy z dielne envirorezortu. Ide o návrh zákona o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia a novelu zákona o obchodovaní s emisnými kvótami. Na máj presunuli aj rokovanie o návrhu zákona o turistických trasách.

Poslanci sa tiež dohodli, že v stredu po hlasovaní o 17.00 h sa bude rokovať o vládnom návrhu novely školského zákona. Legislatíva ráta so zavedením právneho nároku na prijatie v materskej škole.