Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci podržali R. Sulíka vo funkcii ministra hospodárstva

Na snímke vľavo premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) a vpravo minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) po neúspešnom odvolávaní poslancami NR SR počas 66. schôdze Národnej rady SR 28. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi odôvodnil Smer-SD jeho pasivitou pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok.

Bratislava 28. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní podržali ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) vo funkcii. Za opozičný návrh na jeho odvolanie hlasovalo len 56 poslancov zo 142 prítomných. Proti bolo 84 a zdržali sa dvaja poslanci.

Mimoriadne rokovanie inicioval opozičný Smer-SD. Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi odôvodnil jeho pasivitou pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Výsledkom nečinnosti ministra je podľa nich nekontrolovateľný nárast cien energií a pohonných látok s drastickými dosahmi na životnú úroveň.
Na snímke hlasovacia tabuľa po neschválenom odvolávaní ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka (SaS) poslancami NR SR počas 66. schôdze Národnej rady SR 28. júna 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann