Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci pokračujú v rokovaní o reforme národných parkov

Milan Laurenčík, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Návrh legislatívy hovorí o tom, že správa štátnych pozemkov v národných parkoch sa má presunúť pod Štátnu ochranu prírody (ŠOP) SR.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Milan Laurenčík (SaS) otvoril desiaty deň riadnej 48. schôdze. Poslanci pokračujú v diskusii k reforme národných parkov. Prihlásených je ešte viacero rečníkov.

Zákonodarcovia o reforme hovorili aj počas predchádzajúcich dní. Diskusii dominovalo najmä vystúpenie poslanca Jaromíra Šíbla (OĽANO), ktorý musel druhýkrát čítať svoj pozmeňujúci návrh, keďže predtým sa pomýlil. Jeho návrh má 14 strán, čítal ho takmer dve hodiny.

Návrh legislatívy hovorí o tom, že správa štátnych pozemkov v národných parkoch sa má presunúť pod Štátnu ochranu prírody (ŠOP) SR. S pozmeňujúcim návrhom okrem Šíbla už vystúpil aj Jaroslav Karahuta (Sme rodina).

Predložený návrh kritizuje nielen opozícia, ale aj koaliční poslanci, napríklad Patrick Linhart (Sme rodina) či exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO). Hnutie Sme rodina avizovalo, že reformu nepodporí.