Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci pokračujú v schôdzi, diskutujú o správe Lipšica

Na archívnej snímke poslanci parlamentu počas rokovania schôdze Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Okrem správy o činnosti ÚŠP majú poslanci na programe ešte viacero neprerokovaných bodov programu. Medzi nimi i ďalšie informačné správy.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú od utorkového rána v rokovaní 40. schôdze. V pléne diskutujú o správe špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) za rok 2020. Lipšic vo svojom vystúpení reagoval na otázky poslancov, ktorí vystúpili v rozprave ešte v piatok (1. 10.). Plénum rokuje na aktuálnej schôdzi už štvrtý týždeň.

Lipšic reagoval napríklad na otázky okolo inštitútu spolupracujúcich obvinených. Pripomenul, že viacerí boli, a tiež budú odsúdení na nepodmienečné tresty.

Okrem správy o činnosti ÚŠP majú poslanci na programe ešte viacero neprerokovaných bodov programu. Medzi nimi i ďalšie informačné správy. Prerokovať majú aj viacero noviel z dielne koaličných či nezaradených poslancov.

Plénum má tiež ešte prebrať návrhy vicepremiéra pre legislatívu Štefana Holého (Sme rodina), medzi nimi aj novelu zákona o verejnom obstarávaní.