Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Poslanci prebrali viaceré body programu, hlasovať budú v piatok

Na snímke plénum počas pokračujúcej rozpravy k návrhu štátneho rozpočtu na 6. schoôdzi parlamentu v Bratislave 21. decembra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Prebrali aj tri novely, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili štvrtkový rokovací deň 6. schôdze prebratím návrhu rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Pred ním prerokovali viacero návrhov z programu schôdze. Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) prerušil schôdzu do piatka (22. 12.) do 11.00 h, keď sa má hlasovať o prerokovaných bodoch.

Parlament podvečer schválil štátny rozpočet na budúci rok. Následne stihli poslanci prebrať aj návrh rozpočtu Exportno-importnej banky SR, návrh rozpočtu Sociálnej poisťovne a návrh rozpočtu Ústavu pamäti národa. Prebrali aj tri novely, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o národnom zdravotníckom informačnom systéme, novelu zákona o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže a novelu zákona o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve.