Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Poslanci sa zídu opäť v utorok, Mikulec by mal čeliť odvolávaniu

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister už uviedol, že je pripravený čeliť odvolávaniu. Hovorí o legitímnom práve opozície, ale aj o klamstvách jej predstaviteľov.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa zídu opäť v utorok (15. 11.). O 11.00 h by mali rozhodnúť o prerokovanom uznesení k situácii v zdravotníctve z dielne Smeru-SD. Naplánovanú majú poslanci aj ďalšiu mimoriadnu schôdzu iniciovanú Smerom-SD. Na nej by mal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) opätovne čeliť pokusu o odvolanie z funkcie.

Uznesením k situácii v zdravotníctve chce opozičný Smer-SD zaviazať vládu, aby prijala memorandum s lekármi. Uznesenie obsahuje aj požiadavky odborárov. Strana upozorňuje na kolaps zdravotníctva po uplynutí výpovednej lehoty množstva lekárov. Na mimoriadnej schôdzi v závere uplynulého týždňa vystúpili viacerí opoziční poslanci s apelom na vládu. Vyjadril sa aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Podľa jeho slov sú v uznesení rovnaké požiadavky, aké obsahuje aj rezortom pripravené memorandum.

Smer-SD okrem mimoriadnej schôdze k zdravotníctvu inicioval aj odvolávanie ministra vnútra. Mikulcovi vyčíta nezvládanie situácie s nelegálnou migráciou. Kritizuje aj riadenie rezortu vnútra. Minister už uviedol, že je pripravený čeliť odvolávaniu. Hovorí o legitímnom práve opozície, ale aj o klamstvách jej predstaviteľov. Slovensko podľa Mikulca migračnú vlnu zvláda dobre. Vláda SR už návrh opozície na jeho odvolanie odmietla.