Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci Sme rodina podporia rokovanie o júnovom termíne volieb

Na archívnej snímke zľava Boris Kollár a Peter Pčolinský (obaja Sme rodina). Foto: TASR Martin Baumann

Predčasné voľby majú byť 30. septembra. V posledný januárový deň o tom rozhodli poslanci NR SR.

Bratislava 16. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za Sme rodina podporia otvorenie mimoriadnej schôdze iniciovanej Smerom-SD o júnovom termíne predčasných parlamentných volieb a následne budú hlasovať za tento termín. Predseda NR SR a Sme rodina Boris Kollár deklaruje, že od začiatku chceli čo najskorší termín volieb.

"Predseda hnutia Sme rodina od samého začiatku deklaroval čo najskoršie konanie predčasných parlamentných volieb, dôkazom čoho bolo aj hlasovanie hnutia za májový aj júnový termín," uviedla pre TASR hovorkyňa Kollára Michaela Jurcová. Dodala, že keďže OĽANO a SaS boli ochotné podporiť len septembrový termín volieb, hnutie Sme rodina nechcelo blokovať možnosť predčasných volieb, a tak termín 30. septembra podporilo.

Predčasné voľby majú byť 30. septembra. V posledný januárový deň o tom rozhodli poslanci NR SR. Vo štvrtok popoludní sa má začať mimoriadne rokovanie iniciované Smerom-SD o skoršom termíne volieb. Strana navrhuje, aby sa konali 24. júna.

Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok pre TASR uviedla, že súčasná politická situácia, charakterizovaná legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie, je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb.