Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili deň, dominovali mu ústavné zmeny k reforme justície

Na snímke poslankyne a poslanci v rokovacej sále počas rokovania 18. schôdze parlamentu 1. decembra 2020 v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

V piatok by mali poslanci pokračovať v diskusii k ústavným zmenám. Nemali by však počas dňa hlasovať.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili siedmy deň 18. schôdze parlamentu. Dňu dominovala diskusia o zmenách v ústave v súvislosti s reformou justície. V závere dňa poslanci tiež zvolili Maroša Žilinku ako kandidáta na generálneho prokurátora. Do funkcie by ho mala následne menovať prezidentka SR Zuzana Čaputová.

V piatok by mali poslanci pokračovať v diskusii k ústavným zmenám súvisiacim s reformou justície. Nemali by však počas dňa hlasovať. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v pléne informoval o návrhu štyroch koaličných klubov, aby sa v piatok o 11.00 h nehlasovalo, ale sa pokračovalo v rokovaní. Návrh poslanci schválili všeobecným súhlasom.

Okrem reformy justície a dvoch ďalších návrhoch z dielne rezortu spravodlivosti čaká zákonodarcov na aktuálnej schôdzi aj pokračovanie v diskusii o návrhu štátneho rozpočtu.