Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili piatkové rokovanie, prebrali viacero výročných správ

Budova Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci sa opäť zídu na riadnej schôdzi v utorok (11. 5.), ešte predtým ich čaká pondelková (10. 5.) mimoriadna schôdza, ktorú inicioval opozičný Smer-SD.

Bratislava 7. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR popoludní ukončili štvrtý rokovací deň 28. schôdze parlamentu. Piatkovému rokovaniu dominovali výročné správy. Poslanci prebrali správy o činnosti ombudsmanky Márie Patakyovej, komisárky pre deti Viery Tomanovej, komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzany Stavrovskej, ako aj správu o stave vysielania v SR a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Zo správy o stave vysielania v SR vyplýva, že najviac pokút za porušenie zákona o vysielaní a retransmisii (ZVR) zaplatil v roku 2020 vysielateľ TV JOJ, najväčší počet sťažností verejnosti na vysielanie smeroval k RTVS. Správa, ktorú v pléne NRSR predložila predsedníčka regulačného orgánu Marta Danihelová, uvádza, že rada v roku 2020 rozhodla o uložení sankcie za porušenie ZVR v 69 prípadoch. Celková výška finančných sankcií dosiahla 174.914 eur. Prakticky celá suma sa týka pokút televíziám, rozhlasovým vysielateľom uložila RVR tri pokuty v súhrnnej výške 695 eur.

Poslanci sa opäť zídu na riadnej schôdzi v utorok (11. 5.), ešte predtým ich čaká pondelková (10. 5.) mimoriadna schôdza, ktorú inicioval opozičný Smer-SD. Chce na nej vysloviť nedôveru ministerke spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). V utorok by mali poslanci od 9.00 h rokovať o zákone o ochrane hospodárskej súťaže, ktorý parlamentu vrátila prezidentka SR Zuzana Čaputová. V utorok čaká poslancov aj prerokovanie petície za zachovanie organizovaného poľovníctva na Slovensku.