Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili štvrtkové rokovanie skôr ako zvyčajne

NR SR, foto z archívu. Foto: TASR – Dano Veselský

Plénum by sa malo v piatok zaoberať vládnym návrhom zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR.

Bratislava 18. marca (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili tretí rokovací deň 25. schôdze skôr ako zvyčajne. Do poslaneckých lavíc sa opäť vrátia v piatok (19. 3.) o 9.00 h. Plénum ukončilo štvrtkové rokovanie hlasovaním o prerokovaných bodoch.

Poslanci vo štvrtok podvečer opätovne nezvolili predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VOS). Na pozíciu kandidoval opäť Marian Kotleba (ĽSNS). V tajnej voľbe nezískal potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov. Zo 111 platných hlasov za Kotlebu hlasovalo 40 poslancov.

Plénum by sa malo v piatok zaoberať vládnym návrhom zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Návrh, ktorý zaradili do programu aktuálnej schôdze, počíta s vytvorením schémy pomoci pre oblasť cestnej dopravy. Vláda navrhuje, aby parlament prerokoval právnu normu v skrátenom legislatívnom konaní.

V piatok budú zároveň poslanci od 13.00 h rokovať o uznesení vychádzajúcom z petície Za klímu, za budúcnosť. NR SR má o petícii rokovať symbolicky v deň celosvetového klimatického štrajku.