Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili utorkové rokovanie, v stredu majú voliť šéfa RTVS

Na snímke zľava minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽaNO), minster zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO), premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister pôdohospodárstva a vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO) počas 66. schôdze Národnej rady SR 28. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Popoludní čaká plénum ešte mimoriadna schôdza, na ktorej by mal odvolávaniu čeliť šéf rezortu pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO). Inicioval ju opozičný Smer-SD.

Bratislava 28. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere utorkového rokovania venovali novele zákona o zdravotnej starostlivosti. V stredu (29. 6.) od 9.00 h by mali pokračovať v riadnej 66. schôdzi.

Rokovať by mali ešte o bodoch programu, ktorým prepadlo poradie. Okrem hlasovania o viacerých návrhoch čaká zákonodarcov aj voľba nového generálneho riaditeľa RTVS. Vyberať majú z ôsmich kandidátov.

Popoludní čaká plénum ešte mimoriadna schôdza, na ktorej by mal odvolávaniu čeliť šéf rezortu pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO). Inicioval ju opozičný Smer-SD. Dôvodom na vyslovenie nedôvery ministrovi je podľa predloženého návrhu pasivita ministra pri presune štátnych lesných pozemkov v chránených územiach do správy Štátnej ochrany prírody SR, netransparentné nakladanie s financiami pri dotáciách na opatrenia súvisiace s africkým morom ošípaných a nízka pomoc slovenským prvovýrobcom potravín.