Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Poslanci už tretí deň pokračujú v diskusii o vládnom programe

Na snímke v pozadí uprostred predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) vystupuje počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV) SR v Bratislave 14. novembra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Diskusia sa začala v utorok (14. 11.). Vládny program predložil premiér Robert Fico (Smer-SD) a požiadal parlament o vyslovenie dôvery.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR tretí deň pokračujú v diskusii o programovom vyhlásení vlády (PVV). Prihlásených je ešte 16 rečníkov. Po nich budú mať zákonodarcovia možnosť prihlásiť sa aj ústne. Poslanci budú vo štvrtok rokovať o hodinu dlhšie, a to do 20.00 h. Skrátili si aj obedovú prestávku.

Diskusia sa začala v utorok (14. 11.). Vládny program predložil premiér Robert Fico (Smer-SD) a požiadal parlament o vyslovenie dôvery. Apeloval na dodržiavanie ústavy a medzinárodného práva. V úvode diskusie vystúpil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Diskusii dominovali uplynulé dva dni vystúpenia opozičných poslancov. Vládnemu programu vyčítali, že je málo konkrétny. V dokumente im chýbajú jasné ciele aj s časovým harmonogramom.

Svoj program vláda schválila v pondelok (13. 11.). Každá nová vláda musí podľa Ústavy SR do 30 dní od svojho vymenovania predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť svoj program a požiadať o dôveru.