Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslanci v piatok rokovať nebudú, vo štvrtok skončia skôr

Na archívnej snímke poslanci na zasadnutí schôdze Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

S voľným dňom súhlasí aj opozícia. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini to odôvodňuje tým, že poslanci sú z rôznych kútov Slovenska a potrebujú sa presúvať.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú rokovať v piatok (29. 10.), hoci ide podľa zverejneného harmonogramu schôdzí o zvyčajný rokovací deň. Schôdzu prerušia vo štvrtok (28. 10.) po hlasovaní o 11.00 h. Následne sa k rokovaniu 48. schôdze vrátia až v utorok 2. novembra. Dohodlo sa na tom poslanecké grémium, v pléne o tom informoval predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

S voľným dňom súhlasí aj opozícia. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini to odôvodňuje tým, že poslanci sú z rôznych kútov Slovenska a potrebujú sa presúvať. "Blíži sa sviatok, nebolo by dobré, keby parlament otravoval ľudí pred sviatkami. Nech sa Slovensko upokojí, nech je dopravná situácia normálna," reagoval Pellegrini na tlačovej konferencii.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš ešte pred oznámením výsledku rokovania grémia povedal, že poslanci sú pripravení pracovať každý deň, aj v noci. "Uvidí sa, ako sa rozhodne na poslaneckom grémiu," dodal.