Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci v stredu večer debatovali o vládnej novele školského zákona

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanci sa k rokovaniu schôdze vrátia vo štvrtok (30. 3.) ráno. Na programe majú novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Popoludní ich čaká tradičná hodina otázok.

Bratislava 29. marca (TASR) - Stredajšie rokovanie 88. schôdze Národnej rady (NR) SR ukončili poslanci debatou k novele školského zákona, ktorou chce rezort školstva okrem iného zaviesť právny nárok na prijatie v materskej škole. Podľa ministerstva sa má zároveň uľahčiť sprístupnenie právneho nároku najmä deťom z marginalizovaných rómskych komunít a zo sociálne znevýhodneného prostredia. O návrhu majú poslanci hlasovať vo štvrtok (30. 3.) o 17.00 h.

V rozprave vystúpili aj exminister školstva a poslanec Branislav Gröhling (SaS), Jozef Habánik (Smer-SD), Peter Pollák (OĽANO), Jana Žitňanská a Martin Čepček (obaja nezaradení).

Poslanci sa k rokovaniu schôdze vrátia vo štvrtok (30. 3.) ráno. Na programe majú novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Popoludní ich čaká tradičná hodina otázok. Mali by tiež rokovať o novele Trestného zákona z dielne Milana Vetráka (OĽANO).