Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Poslanci v úvode dňa rokovali o novele daňového poriadku

Na snímke poslanci počas rokovania 35. schôdze Národnej rady (NR) SR 23. júla 2021 v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Poslanci majú v stredu pokračovať v diskusii o návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Vytvorenie nových efektívnych nástrojov v boji proti daňovým podvodom a motivácia daňových subjektov na dobrovoľné plnenie si svojich daňových povinností. To je cieľom novely daňového poriadku z dielne Ministerstva financií (MF) SR, o ktorej v stredu ráno rokujú poslanci Národnej rady (NR) SR.

Návrh má okrem iného vylúčiť daňovo nespoľahlivé osoby. Po prerokovaní novely daňového poriadku majú poslanci pokračovať v diskusii o návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS).

Do diskusie k návrhu na odvolanie Sulíka sa prihlásilo ešte ústne päť poslancov. Debata k Sulíkovi dominovala rokovaniu aj v utorok (26. 10.) V rozprave vystúpilo sedem zákonodarcov, ktorí boli prihlásení písomne. Do debaty sa niekoľkokrát zapojil aj šéf rezortu hospodárstva. Návrh na odvolanie inicioval opozičný Smer-SD.

V stredu v hlasovaní po 17.00 h by mali poslanci tiež voliť člena Správnej rady TASR. Hlasovať by mali aj o návrhoch na zmeny v zložení výborov NR SR a voliť majú tiež predsedu skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie.