Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poslanci v závere dňa diskutovali o príspevku pri narodení dieťaťa

Na snímke poslanecká sála. Foto: TASR - Martin Baumann

Poslanci v rozprave predložili viaceré pozmeňujúce návrhy. Na príspevok by mohol vzniknúť nárok aj pri zverení dieťaťa do náhradnej starostlivosti.

Bratislava 23. marca (TASR) - Poslanci v závere 7. rokovacieho dňa 88. schôdze diskutovali o návrhu novely zákona o príspevku pri narodení dieťaťa skupiny poslancov hnutia OĽANO. Má sa ním zvýšiť príspevok pri narodení štvrtého dieťaťa na plnú sumu 829,86 eura.

Poslanci v rozprave predložili viaceré pozmeňujúce návrhy. Na príspevok by mohol vzniknúť nárok aj pri zverení dieťaťa do náhradnej starostlivosti. Chceli by tiež doplniť zákon o sociálnych službách, ktorý sa v súčasnosti vzťahuje na tehotné ženy len čiastočne. Navrhujú preto zaviesť pravidlo, podľa ktorého budú môcť zariadenie núdzového bývania využívať aj tehotné matky, a to po dobu tehotenstva a troch rokov od pôrodu, ak sa o dieťa osobne starajú.

V piatok (24.3.) budú poslanci pokračovať ďalšími neprerokovanými bodmi. Hlasovať však podľa dohody nebudú, najbližšie hlasovanie ich čaká v utorok (28.3.) dopoludnia.