Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Poslanci v závere dňa hovorili o zmenách v mediálnej oblasti

Na snímke poslanci Národnej rady (NR) SR sedia v rokovacej miestnosti počas 66. schôdze parlamentu v Bratislave v utorok 14. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Diskusiu síce poslanci ukončili už na predchádzajúcej riadnej schôdzi, no pred utorkovým hlasovaním ju opätovne otvorili.

Bratislava 14. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere prvého rokovacieho dňa venovali najmä novému návrhu zákona o mediálnych službách a novele zákona o publikáciách. Oba návrhy sú z dielne Ministerstva kultúry (MK) SR.

Diskusiu síce poslanci ukončili už na predchádzajúcej riadnej schôdzi, no pred utorkovým hlasovaním ju opätovne otvorili. K obom návrhom predložili poslanci ďalšie pozmeňujúce návrhy. Týkali sa aj účinnosti, ktorú navrhli vzhľadom na dĺžku legislatívneho procesu posunúť na 1. august 2022.

Keďže po ukončení diskusie k návrhom z dielne rezortu kultúry niekoľko bodov programu prepadlo na záver schôdze pre neprítomnosť predkladateľov, podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) ukončil prvý rokovací deň.