Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Poslanci prežívajú Vianoce tradične, doma s rodinou a dobrým jedlom

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zákonodarcom na štedrovečernom stole nechýba dobré jedlo. Zväčša ide o tradičné vianočné pokrmy ako oblátka, kapustnica, kapor a iné mäso, zemiakový šalát či pupáky.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Doma s rodinou a dobrým jedlom, veľa oddychu. Takto prežívajú Vianoce oslovení poslanci Národnej rady (NR) SR.

"Naše Vianoce sú konzervatívne," povedal podpredseda SDKÚ-DS Jozef Mikuš. Tento rok sa však teší nielen na klasické záležitosti, ale aj na to, že bude dcéru učiť korčuľovať.

Deti budú hrať prím aj u poslanca za SaS Martina Poliačika. "Kubko si už plne uvedomuje, čo sa deje. Úplne najlepšie sú Vianoce, keď sú malé deti a všetko je zahalené tajomstvom. Jerguš má Vianoce každý deň, ten každý deň ešte pozerá, čo sa deje," opísal Poliačik. S prvorodeným Kubkom si vychutnal zdobenie vianočného stromčeka. "Svetielka má rád, aj darčeky už vníma ako niečo výnimočné," doplnil.

Podpredseda Mosta-Híd Zsolt Simon by charakterizoval svoje Vianoce ako "hotel-fotel". Tradične ich prežije v kruhu rodiny, najmä so synmi. S rodinou a oddychom trávi vianočné sviatky aj poslanec OĽaNO a rómsky splnomocnenec vlády Peter Pollák.

Poslancovi Dušanovi Jarjabkovi (Smer-SD) by sa Vianoce mimo domu a bez rodiny nerátali. "Raz som mal príležitosť nebyť doma, a to neboli Vianoce. Som zástanca absolútne tradičných rodinných Vianoc," povedal pre TASR.

Zákonodarcom na štedrovečernom stole nechýba dobré jedlo. Zväčša ide o tradičné vianočné pokrmy ako oblátka, kapustnica, kapor a iné mäso, zemiakový šalát či pupáky.