Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci z Hlasu sú pripravení v septembri podporiť odvolanie Mikulca

Na archívnej snímke Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vládna koalícia sa podľa Hlasu bojí schôdze o odvolávaní ministra vnútra, pretože sama nie je jednotná.

Bratislava 26. júla (TASR) - Nezaradení poslanci z mimoparlamentnej strany Hlas-SD sú pripravení podporiť návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) na mimoriadnej schôdzi, ktorá má byť v septembri. Svoju neúčasť na pondelkovom zasadnutí parlamentu zdôvodňujú tým, že očakávali jej blokovanie zo strany koalície, tak ako počas víkendu. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Hlas-SD aj naďalej považuje ministra vnútra Romana Mikulca za najslabšieho v histórii Slovenska a sme pripravení podporiť návrh na jeho odvolanie na mimoriadnej schôdzi, ktorá bude podľa najaktuálnejších informácií v septembri. Zároveň budeme veľmi pozorne sledovať, ako sa k celej tejto situácii bude stavať Sme rodina," uviedla Medveď Macíková.

Nikto z Hlasu podľa hovorkyne nie je na dovolenke. Pripomenula, že všetci 11 poslanci boli celý víkend v Národnej rade SR. "Schôdza o odvolávaní ministra Mikulca sa mala začať včera, pričom dvakrát jej konanie zablokovali práve koaliční poslanci. Taký istý prístup avizovali aj na dnešný deň," skonštatovala. Vládna koalícia sa podľa Hlasu bojí schôdze o odvolávaní ministra vnútra, pretože sama nie je jednotná. Neúčasť poslancov na zvolanej mimoriadnej schôdzi považujú za bežnú parlamentnú obštrukciu.

Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa posúva na septembrovú riadnu schôdzu parlamentu. Parlament v pondelok nebol uznášaniaschopný. V pléne chýbala aj opozícia. Podpredseda snemovne Gábor Grendel (OĽANO) preto ukončil 36. schôdzu a odvolávanie preložil.