Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Poslanci si v úvode dňa pripomenuli M. Žbirku i vojnových veteránov

Rokovanie NR SR, foto z archívu. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Rečníci v diskusii v pléne môžu vystupovať aj zo svojho miesta.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR si v úvode dňa pripomenuli zosnulého speváka Miroslava "Mekyho" Žbirku, ale aj vojnových veteránov. Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) pripomenul, že práve 11. november je Dňom vojnových veteránov, a vyzdvihol dôležitosť pripomínania si padlých hrdinov.

Následne sa zákonodarcovia začali zaoberať návrhom na skrátené legislatívne konanie k vládnemu návrhu na zmenu legislatívy súvisiacej s treťou vlnou pandémie.

Nezaradený poslanec Milan Mazurek sa chcel zapojiť do diskusie, no nemal nasadený respirátor tak, ako hovoria platné opatrenia. Laurenčík ho po viacerých minútach vykázal zo sály. Mazurek však odmietol odísť od rečníckeho pultu. Podpredseda snemovne preto rokovanie na 15 minút prerušil.

Na snímke poslanci NRSR, vľavo Jana Bittó Cigániková (SaS) a vpravo Milan Mazurek (nezaradený) počas 48. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 11. novembra 2021.
Foto: TASR - Martin Baumann


Po schválení zrýchleného režimu k novele by sa mali poslanci venovať samotnému návrhu v prvom čítaní. Legislatívne zmeny z dielne rezortu zdravotníctva hovoria napríklad o možnosti, že by sa zamestnanec musel pri vstupe do práce preukázať potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu.

Rečníci v diskusii v pléne môžu vystupovať aj zo svojho miesta


Rečníci v diskusii v pléne Národnej rady (NR) SR budú môcť až do konca aktuálnej 48. schôdze vystupovať aj zo svojho miesta. Poslanci sa tak rozhodli, keďže Milan Mazurek (nezaradený) nechcel opustiť rečnícky pult po tom, ako ho vykázali z rokovacej sály. Nechcel si vymeniť rúško za respirátor.

Na snímke vpravo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a vľavo nezaradený poslanec NRSR Milan Mazurek počas 48. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 11. novembra 2021.
Foto: TASR - Martin Baumann


Mazurek sa chcel vo štvrtok ráno zapojiť do diskusie k návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnemu návrhu na zmenu legislatívy súvisiacej s treťou vlnou pandémie. Nemal nasadený respirátor tak, ako hovoria platné opatrenia. Podpredseda NR SR Milan Laurenčík (SaS) ho po viacerých minútach vykázal zo sály.