Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslanci zo Sme rodina ani Za ľudí nebudú hlasovať za odvolanie Sulíka

Na archívnej snímke z 26. mája 2022 minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) prichádza na rokovanie 81. schôdze vlády SR v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Poslanci SaS podržia svojho šéfa vo funkcii. Podľa predsedníčky klubu Anny Zemanovej je Sulík momentálne najdôveryhodnejší minister v koalícii.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za Sme rodina ani Za ľudí nebudú hlasovať za odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z funkcie. Poslanci OĽANO podľa šéfa klubu Michala Šipoša oznámia svoj postup tesne pred hlasovaním. O opozičnom návrhu na odvolanie Sulíka má plénum rokovať vo štvrtok (16. 6.).

"Určite nebudeme hlasovať za jeho odvolanie, môže sa stať, že sa môže niekto zdržať, ale to nie je hlasovanie za odvolanie," povedal v stredu novinárom predseda Sme rodina a NR SR Boris Kollár.

Poslanec zo Za ľudí Juraj Šeliga bude hlasovať proti. "Nebudeme hlasovať za jeho odvolanie," skonštatoval. Koalícia podľa neho prežije hlasovanie o návrhu na odvolanie Sulíka.

Kollár by chcel po skončení odvolávania pozvať Sulíka aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) do NR SR. "Vysvetlíme si nejaké veci, aby sme mohli fungovať," skonštatoval.

Poslanci SaS podržia svojho šéfa vo funkcii. Podľa predsedníčky klubu Anny Zemanovej je Sulík momentálne najdôveryhodnejší minister v koalícii.

Plénum má riešiť návrh na vyslovenie nedôvery Sulíkovi vo štvrtok popoludní po Hodine otázok. Návrh okrem zástupcov Smeru-SD podpísali aj nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Štefan Kuffa a Filip Kuffa. Sulíka chce opozícia odvolávať pre pasivitu pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok.