Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslancov v pléne vystriedajú študenti z Detskej Univerzity Komenského

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Predsedu Národnej rady SR Andreja Danka zastúpi podpredseda parlamentu Béla Bugár, ktorý bude dohliadať na to, aby bolo všetko presne tak ako počas naozajstného rokovania.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Novú rokovaciu sezónu Národnej rady (NR) SR otvoria žiaci z Detskej Univerzity Komenského (DUK). Malých "poslancov" čaká v utorok 21. augusta simulovaná Hodina otázok, v rámci ktorej vyspovedajú deviatich členov vlády. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou kancelárie NR SR.

Predsedu Národnej rady SR Andreja Danka zastúpi podpredseda parlamentu Béla Bugár, ktorý bude dohliadať na to, aby bolo všetko presne tak ako počas naozajstného rokovania. K najžiadanejším členom vlády zvyčajne patrí premiér, minister vnútra a šéf rezortu školstva. O tom, že zvedavé deti si servítku pred ústa nedávajú, sa v minulosti presvedčil už nejeden politik. V minulosti ich zaujímali napríklad platy učiteľov, utečenci, hrozba vojny, ale aj zrušenie dane z pridanej hodnoty.

Špeciálna Hodina otázok začne o 11.00 hod. Po jej skončení sa školáci budú môcť porozprávať s politikmi na neformálnej autogramiáde. Počas interaktívnej prehliadky budovy parlamentu sa dozvedia o dejinách slovenského parlamentarizmu a o fungovaní súčasnej NR a práci poslancov.

Pre niekoľko stoviek detí z celého Slovenska, ktoré študujú na tohtoročnej Detskej univerzite online, odvysiela parlamentná internetová televízia tv.nrsr.sk z celého podujatia priamy prenos.