Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Posledná schôdza sa skončila, neprerokované body zostanú na január

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na rad sa nedostala napríklad novela zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie. Okrem nej bolo na koniec januára preložených 28 poslaneckých zákonov.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Posledná schôdza Národnej rady SR v tomto kalendárnom roku, ktorá trvala 15 rokovací dní, sa dnes skončila. Poslanci o tom dnes rozhodli 82 hlasmi, opozícia návrh predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) na ukončenie schôdze nepodporila.

Napriek dĺžke trvania 11. schôdze poslanci nestihli prerokovať všetky body. Tie, ktorým sa nevenovali, budú preložené na ďalšie rokovanie, ktoré sa začne 29. januára.

Medzi presunutými bodmi je aj opozíciou kritizovaný návrh novely zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE). Vládny Smer-SD mal pôvodne ambíciu odhlasovať túto právnu normu dnes o 17.00 h. Napoludnie sa však do rozpravy písomne prihlásilo 31 opozičných rečníkov. Snemovňa tak hlasovaním rozhodla o prerušení rozpravy s tým, že ďalšia diskusia o novele zákona, ako aj definitívne hlasovanie sa uskutoční v januári.

V prípade novely zákona o OZE ide o jediný vládny návrh, ktorý bol presunutý. Okrem neho na január parlament odložil aj 28 poslaneckých zákonov.

Predsedovia poslaneckých klubov následne zaželali kolegom šťastné a veselé Vianoce, László Solymos (Most-Híd) aj po maďarsky, Peter Pollák (OĽaNO) v rómčine. Poslancom potom prišli zaspievať deti zo Základnej umeleckej školy na Exnárovej ulici a Paška ich pozval na pohár sektu.