Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Post Bellum vyzvalo vládu, aby vo vyjadreniach nezneužívali holokaust

Národná rada SR, archívna snímka. Foto: TASR Mária Šumichrastová

Vyzývame členov vlády, poslancov parlamentu, aby s najväčšou možnou empatiou a ľudskosťou pristupovali vo svojej komunikácii k obetiam nedemokratických režimov, uviedlo združenie.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Občianske združenie Post Bellum vyzvalo členov vlády a poslancov parlamentu, aby nezneužívali holokaust a druhú svetovú vojnu v politických frázach. Výzvu im prečítali aj v utorok (4. 10.) pred budovou Národnej rady SR. TASR o tom informovala Sandra Polovková zo združenia.

"Vyzývame členov vlády, poslancov parlamentu, aby s najväčšou možnou empatiou a ľudskosťou pristupovali vo svojej komunikácii k obetiam nedemokratických režimov. Aby si nezjednodušovali a neprispôsobovali dôležité udalosti modernej histórie vo svoj politický prospech," uviedlo združenie.

Upozornilo, že v súčasnosti je možné vidieť verejné hľadanie a označovanie nepriateľov. "Naša nedávna minulosť nám jasne ukazuje, že práve takéto konanie môže dopadnúť tragickou katastrofou," zdôraznilo.

Post Bellum sa venuje vyhľadávaniu a dokumentovaniu príbehov pamätníkov kľúčových udalostí 20. storočia, napríklad druhej svetovej vojny či okupácie v roku 1968.