Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil B. Kollár

Na snímke opätovne zvolený predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár počas tlačovej konferencie po sneme hnutia v Bratislave 6. júna 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za podpredsedov hnutia boli opätovne zvolení Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta. Novým podpredsedom sa stal Jozef Lukáč.

Bratislava 6. júna (TASR) - Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil Boris Kollár. Členovia hnutia ho zvolili na sobotnom sneme v Bratislave. Protikandidáta Kollár nemal.

Kollár vo svojom príhovore na začiatku snemu poďakoval členom hnutia za ich nasadenie vo voľbách. Pripomenul tiež, že hnutie oproti parlamentným voľbám v roku 2016 "išlo hore o dve percentá". "Umlčali sme všetky hlasy, ktoré vraveli, že sme strana len na jedno použitie," poznamenal Kollár.

Skonštatoval, že hnutie je stabilným prvkom v koalícii a tiež na parlamentnej scéne. Na to sa podľa Kollára môže spoľahnúť aj premiér. "U nás v strane neprebiehajú žiadne boje o moc, žiadne štiepenie, žiadne nenaplnenie politických ambícií," poznamenal s tým, že hnutie sa "neštiepi, ale je pevné ako jedna skala".

Kollár tiež povedal, že je dôležité, aby politické strany a hnutia boli teraz konsolidované, pretože prichádza ekonomická kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu. Mali by tiež viac času sústrediť na pomoc ľudom, a nie na boj v strane, skonštatoval.

Za podpredsedov hnutia boli opätovne zvolení Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta. Novým podpredsedom sa stal Jozef Lukáč. Generálnou manažérkou sa stala Marcela Kulifajová. Všetci boli zvolení jednohlasne.