Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Pošta vydá známku k športovému úspechu slovenských olympionikov

Známky pripomínajúce úspechy slovenských športovcov na ZOH v Pekingu. Foto: Slovenská pošta

Známka vyjde s personalizovaným kupónom: Športové úspechy so špecifickým symbolom T2 50g.

Bratislava 30. marca (TASR) - Slovenská pošta (SP) pripomenie úspechy slovenských športovcov na tohtoročnej zimnej olympiáde v Pekingu známkou. Motívom známky, ktorú vydá vo štvrtok (31. 3.), sú medaily. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa SP Iveta Dorčáková.

Známka vyjde s personalizovaným kupónom: Športové úspechy so špecifickým symbolom T2 50g. Označenie zodpovedá cene, ktorá sa zhoduje s výškou poštovej sadzby za list druhej triedy do hmotnosti 50 gramov vo vnútroštátnom styku.

"Poštová známka s rozmermi 26,5 × 33,9 milimetra vrátane perforácie vychádza vo forme tlačového listu s ôsmimi známkami a ôsmimi prítlačovými kupónmi," uviedla Dorčáková.

Motívom známky sú podľa nej medaily ako symbol víťazstva, motívom kupónov je Petra Vlhová, držiteľka zlatej medaily v slalome a hokejista reprezentujúci získanie bronzovej medaily slovenskou hokejovou reprezentáciou.

Súčasne s poštovou známkou pošta vydá obálku prvého dňa s pečiatkou FDC a s dátumom 31. 3. 2022 a domicilom mesta Bratislava. "Motívom prítlače obálky FDC je lyžiarka so znakom Roku tigra v pozadí. Motívom FDC pečiatky je snehová vločka, ktorá bola jedným zo symbolov olympijských hier v Pekingu. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, kupónov, FDC a FDC pečiatky je Adrian Ferda," dodala Dorčáková.

Tlačový list známky bude zároveň slúžiť aj ako známka s personalizovaným kupónom pre širokú verejnosť.