Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Potenciálni partneri pokračujú v spoločných rokovaniach o novej vláde

Na archívnej snímke lídri strán zľava Richard Sulík (SaS), Igor Matovič (OĽaNO), Andrej Kiska (Za ľudí) a Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR - Dano Veselský

Zoznam mien nových ministrov zatiaľ nie je známy. Predstavitelia strán nechceli jednotlivé mená konkretizovať.

Bratislava 12. marca (TASR) - Potenciálni koaliční partneri a predstavitelia strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí aktuálne spoločne rokujú o zostavovaní novej vlády. Na rokovaní sú aktuálne okrem lídrov strán aj ďalší členovia ich vyjednávacích tímov.

Líder OĽaNO Igor Matovič, ktorého prezidentka Zuzana Čaputová minulý týždeň poverila zostavovaním vlády ako víťaza volieb, chce mať podľa vlastných slov vládu zostavenú čo najskôr. Údajne mu prezidentka dala pri poverení dvojtýždňový termín.

Matovič ešte začiatkom týždňa tvrdil, že s potenciálnymi partnermi sú už viac-menej dohodnutí na zložení novej vlády. O jednotlivých menách na konkrétnych postoch zatiaľ informovať nechcel. Neskôr sa však rokovania spomalili.

Jaroslav Naď z OĽaNO v stredu (11. 3.) v tejto súvislosti poznamenal, že aj obsadenie menej významného rezortu môže mať vplyv na prerozdelenie miest v tých väčších.

Predseda SaS Richard Sulík vo štvrtok popoludní pripustil, že jednou z otvorených otázok na rokovaniach je to, kto obsadí rezort financií. Záujem oň prejavila SaS. "Keď toto uzavrieme, vláda by mohla vzniknúť," povedal.

Zoznam mien nových ministrov zatiaľ nie je známy. Predstavitelia strán nechceli jednotlivé mená konkretizovať.