Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Potvrdenie o prekonaní COVID-19 je možné dokladovať aj bez GreenPassu

Na archívnej snímke aplikácia COVID Pass. Foto: TASR - Martin Baumann

Potvrdenie o prekonaní tohto ochorenia je akceptované v slovenskom, českom a anglickom jazyku.

Bratislava 19. júla (TASR) - Skutočnosť o prekonaní ochorenia COVID-19 pri príchode na Slovensko je možné okrem predloženia GreenPassu dokladovať aj potvrdením od lekára o prekonaní COVID-19, vrátane jeho skenu. V pondelok o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Podľa hygienikov má lekár disponovať informáciou o pozitivite pacienta a prekonanom ochorení nielen v prípade RT-PCR, ale aj antigénového testovania. "Potvrdenie o prekonaní COVID-19 tak možno vystaviť aj v prípade, že pozitivita bola u osoby potvrdená antigénovým testom," uviedli.

Potvrdenie o prekonaní tohto ochorenia je akceptované v slovenskom, českom a anglickom jazyku.

Za plne zaočkovanú sa považuje od pondelka osoba najmenej 14 dní, ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, ďalej osoba najmenej 21 dní, ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou a osoba najmenej 14 dní a nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.