Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

POV: Zástupcovia mafiánskeho systému sa chcú priživiť na Novembri '89

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

November '89 si podľa POV zaslúži obdiv a úctu. Uviedlo, že každé výročie Nežnej revolúcie nabáda ľudí k tomu, aby sa zamysleli nad významom hodnôt, ako sloboda, pravda a spravodlivosť.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Partnerstvo za občianske vzdelávanie (POV) je hlboko znepokojené tým, ako sa "extrémisti a zástupcovia korupčno-mafiánskeho systému snažia priživiť na odkaze Novembra '89". Slobodu získanú v novembri 1989 treba chrániť pred ľuďmi, ktorí ju chcú najprv zneužiť vo svoj prospech a potom odstrániť. Uviedlo to vo svojom stanovisku pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie.

"Takíto ľudia zamenili slobodu za svojvôľu a demokraciu potajomky menili na vládu mafie 'našich ľudí', ktorá viedla k beztrestnosti zločincov a vraždám nevinných,"
uvádza POV. Tvrdí, že sa nehanbia využiť "ťažké obdobie pandémie na to, aby v Deň boja za slobodu a demokraciu svojimi trestuhodnými aktivitami odvracali pozornosť verejnosti od vlastných kriminálnych deliktov".

November '89 si podľa POV zaslúži obdiv a úctu. Uviedlo, že každé výročie Nežnej revolúcie nabáda ľudí k tomu, aby sa zamysleli nad významom hodnôt, ako sloboda, pravda a spravodlivosť. Pripomína tiež dôležitosť boja za udržanie a rozvíjanie demokracie. "Rozmýšľajme a rozprávajme o pravých hodnotách Nežnej revolúcie, odovzdávajme ich mladšej generácii nesfalšované a nedovoľme nikomu zneužiť túto prelomovú udalosť našich dejín," skonštatovalo POV.

Medzi členov POV patria mimovládne organizácie Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, Inštitút pre verejné otázky, občianske združenie Nenápadní hrdinovia, eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, Výskumné centrum Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku.