Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Povolenie na prevádzku má 140 umelých kúpalísk a 502 bazénov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Regionálne úrady verejného zdravotníctva podľa Mikasa pokračovali v monitorovaní kvality vody na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou a bez prevádzkovateľa.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Povolenie na prevádzku malo k 31. augustu 140 umelých kúpalísk a 502 bazénov. Vyhovujúca kvalita vody na kúpanie bola tiež na siedmich prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. V aktualizačnej správe o stave prírodných a umelých kúpalísk to uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. TASR o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

"V 35. týždni naďalej dochádzalo k postupnému ukončovaniu prevádzok umelých i prírodných kúpalísk," ozrejmil Mikas. Regionálne úrady verejného zdravotníctva podľa neho pokračovali v monitorovaní kvality vody na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou a bez prevádzkovateľa. "Štátny zdravotný dozor na prevádzkovaných prírodných i umelých kúpaliskách vykonávali už len ojedinele," doplnil.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku je možné nájsť na webovej stránke www.uvzsr.sk.