Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Povolenie na prevádzku má 16 prírodných a 139 umelých kúpalísk

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Niektoré kúpaliská zostanú počas sezóny mimo prevádzky z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu.

Bratislava 7. júla (TASR) - Počas aktuálnej letnej sezóny dostalo povolenie na prevádzku doteraz 16 prírodných kúpalísk. Ide napríklad o kúpaliská Zlaté piesky, Kuchajda, Slnečné jazerá - Senec, Veľká Domaša – Tíšava i Valkov, Vodná nádrž Teplý vrch – pláž Ormet, Ružiná – pri obci Divín, Zelená voda – Kurinec či Vinianske jazero alebo Zemplínska šírava – Kamenec, Paľkov, Hôrka. Ďalšie tri prírodné kúpaliská sú v štádiu schvaľovania.

Ako ďalej na svojom webe informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, vyhovujúca kvalita vody je aj na ďalších prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Neodporúča sa naďalej iba kúpanie na Šulianskom jazere, ktorého územie bolo dlhodobo postihnuté povodňami.

Povolenie na prevádzku malo na konci 27. týždňa 139 umelých kúpalísk. "Vo vybavovaní zostáva v súčasnosti 12 umelých kúpalísk, ich prevádzka nebola povolená vzhľadom na nedostatočnú pripravenosť a najmä chýbajúce výsledky rozborov kvality vody," informuje ÚVZ SR. Niektoré kúpaliská zostanú počas sezóny mimo prevádzky z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.