Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Pozemkový fond neposlúchol zákaz Gašparoviča a rozdeľoval pozemky

Foto: TASR/Michal Svítok

Medzi nimi ponúkol SPF reštituentovi za pôdu pri obci Ľubica parcely pri Veľkej Lomnici. Informovalo o tom dnešné vydanie denníka Pravda.

Bratislava 22. marca (TASR) - Rada Slovenského pozemkového fondu (SPF) odsúhlasila v stredu (21. 3.) viac ako osemdesiat reštitučných nárokov. Medzi nimi ponúkol SPF reštituentovi za pôdu pri obci Ľubica parcely pri Veľkej Lomnici. Informovalo o tom dnešné vydanie denníka Pravda.

Trhová cena pôdy pri Ľubici za Kežmarkom neďaleko Vojenského obvodu Javorina sa pritom podľa denníka pohybuje okolo ôsmich eur a štvorcový meter parcely s poľnohospodárskou pôdou pri podtatranskej Veľkej Lomnici má hodnotu vyššiu o približne dvadsať eur.

"Rada rozhodovať určite nemala. Prezident sa po návrate z pracovného výjazdu oboznámi so skutkovým stavom a bude sa informovať o rozhodnutiach rady pozemkového fondu," reagoval hovorca prezidenta Marek Trubač.

Podľa predsedu Rady SPF Zoltána Kovácsa (nominant Mostu) rokovala v stredu rada podľa programu. "Bolo schválených 81 zmlúv o bezodplatnom prevode," spresnil pre denník Kovács s tým, že všetko prebiehalo v súlade s platnými zákonmi. Prevody totiž podľa neho majú byť realizované v tom istom okrese, v ktorom pôvodný reštitučný nárok vznikol.