Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

REZORT VNÚTRA: Požiar bývalej ubytovne má na svedomí neznáma osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V ubytovni na Saratovskej horelo v noci na 11. júna.

Bratislava 17. júna (TASR) – Minulotýždňový požiar chátrajúcej ubytovne Ministerstva vnútra (MV) SR na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke vznikol nedbanlivým konaním neznámej osoby. Pre TASR to uviedli z rezortu vnútra s tým, že už elektronicky zabezpečili budovu tak, aby zamedzili podobným incidentom.

Mestská časť Dúbravka tvrdí, že niekoľkokrát písomne oslovila ministerstvo a žiadala o stretnutie s cieľom riešenia opusteného objektu. "Dúbravka sa obrátila na ministra vnútra so žiadosťou o riešenie situácie týkajúcej sa budovy bývalej ubytovne 31. mája. V predmetnej veci rezort koná, budúci týždeň sa uskutoční stretnutie starostu Dúbravky s kompetentnými zástupcami ministerstva vnútra," uviedla Gabriela Tuchyňová z tlačového odboru ministerstva.

V ubytovni na Saratovskej horelo v noci na 11. júna. Požiar podľa zverejnených fotografií zachvátil jednu z miestností na hornom poschodí. Na mieste zasahovali desiatky hasičov. Pri hasení použili aj plošinu. Nočný požiar zanechal stopy aj na fasáde ubytovne, dym začiernil niekoľko horných poschodí.