Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poznáme víťazov súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2017

Všetci piati finalisti spolu: zľava: Tomáš Bátovský, Pavol Kaleja, Viktor Reviliak, Zuzana Štefancová, Gabriel Oprendek Foto: Zuzana Halvoníková

Dňa 14.6.2017 sa uskutočnilo v Bratislave slávnostné vyhlásenie výsledkov celoslovenského projektu „ Mladý inovatívny podnikateľ 2017“ (išlo už o 11. ročník ).

Bratislava 16. júna (OTS) - Jeho úlohou bolo vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti mladých kreatívnych, inovatívnych podnikateľov, ktorí sú úspešní vo svojom odvetví podnikania. Zároveň môžu byť inšpirujúcim príkladom pre mladých ľudí, ktorí chcú začať alebo začínajú podnikať.

Projekt sa organizoval aj v iných krajinách pod názvom Creative Young Entrepreneur Award. Organizovala ho mimovládna organizácia JCI – Slovensko (Junior Chamber International-Slovakia) v spolupráci so Združením podnikateľov Slovenska a ekonomickým magazínom Profit. Junior Chamber International- Slovakia je oficiálnou pobočkou Junior Chamber International, ktorá má zastúpenie v 120 krajinách sveta s počtom vyše 200 000 členov. Spoločnosť je medzinárodnou organizáciou mladých lídrov a podnikateľov. V r. 2015 oslávila 100 rokov od svojho založenia. Združenie podnikateľov Slovenska je prvým záujmovým združením súkromných podnikateľov Slovenskej republiky založeným v novembri 1989. Profit je mesačník o ľuďoch, ktorí svojím prístupom k peniazom, životu a sebe vedia inšpirovať ostatných. Odborná komisia podujatia vybrala z prihlásených z celého Slovenska 5 finalistov súťaže a to:

1. Tomáš Bátovský - spoločnosť MaryBee
Jeho otec je včelárom 36 rokov, a vytvoril základ stabilnej, rodinnej včelej farmy,ktorej súčasťou je aj on, ako samostatne podnikajúca osoba. Nakoľko na Slovensku dopyt po pravom včelom mede prevyšuje ponuku, nebol doposiaľ potrebný žiadny marketing ani iné prostriedky na predaj medu, ktorý sa dokázal predať takzvane "z dvora". V roku 2007 obhospodarovali 110 včelstiev, avšak aj napriek dobrému menu rodiny, z neznámeho dôvodu vyhoreli všetky včelstvá na dvoch rozličných stanovištiach. V roku 2008 si zaobstarali 1 včelstvo a svojpomocne každý rok rozmnožovali, až dnes ich majú 50 (bez investícií). Ponúkajú inovatívnu možnosť adoptovať si úľ a zároveň budú vysádzať vysokocenené stromy Paulownia.

2. Ing. Pavol Kaleja - spoločnosť VIZUALIZAČKY, s. r. o.
Spoločnosť VIZUALIZACKY s. r. o. pozostáva zo 6 členného tímu (jadro tímu) a venuje sa službám v oblasti virutuálnej reality a 3D grafiky v stavebníctve, architektúre a dizajne. Realizujú zákazky (ponúkajú balíky služieb) pre klientov zo Slovenska, Česka, Rakúska, Švajčiarska a Chorvátska, pričom na Slovensku majú stálu pozíciu medzi lídrami v tejto oblasti. Vo veľkej miere sa prostredníctvom konateľa Ing. Pavla Kaleja venujú vývoju nových technológií, ktoré následne aplikujú v praxi ako služby klientom. Aktuálne spoločnosť začala podnikať aj v oblasti interiérových dekorácii.

p. Ján Oravec odovzdáva cenu Gabrielovi Oprendekovi
Foto: Zuzana Halvoníková

3. Radoslav Oprendek - spoločnosť Opre´Cidery,s. r. o.
Opre' Cidery založili s bratom keď mali 21 rokov resp. 19 rokov a ešte študovali. Popravde nevedeli do čoho idú, začali vyrábať cider, ktorý v tom čase na Slovensku nikto nepoznal a nemali žiadne skúsenosti v tom odvetví. Vyrábajú jablkový cider, jeho hruškovú variantu ako aj chmelený cider. Práve spúšťajú aj nealkoholické medovo-bylinné limonády. Fungujú primárne v gastro biznise, sústredia sa na kvalitu a hľadajú zákazníkov, ktorí sú ochotní za ňu zaplatiť. Konkurujú im firmy ktoré predávajú podobné produkty ale s nimi sa snažia skôr spolupracovať a spoločne budovať povedomie.

p. Dušan Chrenek odovzdáva cenu absolútnemu víťazovi Viktorovi Reviliakovi
Foto: Zuzana Halvoníková

4. Viktor Reviliak, MBA - spoločnosť Ailes International s. r. o.
Ailes International sa zaoberá vývojom a distribúciou nabíjacích riešení pre mobilné telefóny pre B2B a B2C pod názvom CullCharge. Kombináciou 3 biznis modelov a 3 produktových rád ponúkajú naozaj širokospektrálne nabíjacie portfólio, ktoré vie byť zaujímavé pre každého. Potvrdzujú to aj spolupráce s malými, veľkými aj medzinárodnými firmami z úplne rôznych trhových segmentov. Nevedia o nikom, kto by takýto komplexný balík v Strednej Európe, ale nakoniec aj celkovo v Európe ponúkal. V Amerike majú určitú konkurenciu.

p. Marián Meško odovzdáva cenu p. Zuzane Štefancovej
Foto: Zuzana Halvoníková

5. Ing. Zuzana Štefancová - spoločnosť Zuzidekor
Navrhuje, vyrába a ručne maľuje unikátne drevené edukačné hračky. Hračky sú určené pre deti predškolského veku na rozvoj jemnej motoriky a trénovanie mnohých iných zručností. Ďalej realizuje náučné aktivity pre deti v materských školách – buď formou tvorivých dielní alebo náučnou aktivitou s hračkami. Pri náučnej aktivite priamo v škôlke zábavnou formou spoločne s deťmi precvičuje jemnú motoriku. Aktivita prebieha s vlastnými vymyslenými básničkami a príbehmi, ktoré jej dodajú väčší dôraz a záujem u detí.

Udelenie špeciálnych cien:
Cena JCI –Slovensko - kreatívny podnikateľský nápad: Cenu získava Ing. Zuzana Štefancová - spoločnosť Zuzidekor
Cena Profitu za inšpiratívnejší podnikateľský príbeh - získava Tomáš Bátovský - spoločnosť MaryBee, s. r. o.
Absolútny víťaz - hlavná cena. Na základe rozhodnutia odbornej komisie pre posudzovanie nominácií sa absolútnym víťazom stal Viktor Reviliak, MBA – spoločnosť Ailes International, s.r.o.