Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Slovensko

VIDEO: Pozostalým obetí nehody pri Hornej Strede vyplatia 100.000 eur

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Návrh Ministerstva vnútra SR schválila v stredu vláda.

Bratislava 29. mája (TASR) - Rodinám obetí tragickej pondelkovej (27. 5.) nehody na diaľnici D1 pri Hornej Strede vyplatia po 50.000 eur. Návrh Ministerstva vnútra SR schválila v stredu vláda.

"Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná Ministerstvo vnútra SR v zmysle príslušných predpisov," uviedol rezort v predkladacej správe.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) spresnil, že v prípade obetí išlo o 27- a 35-ročného príslušníka Hasičského a záchranného zboru. "Vieme, že príspevok pozostalým už životy týchto mladých ľudí nevráti, no štát má povinnosť sa aj takýmto spôsobom zachovať a poďakovať sa tým, ktorí zahynuli pri pomáhaní iným," uviedol. Vyšetrovanie okolností prípadu sa podľa neho naďalej vyšetruje, Šutaj Eštok naznačil, že jednou z možných príčin tragédie bolo to, že sa vodič dostatočne nevenoval riadeniu vozidla. Apeloval preto na zvýšenú pozornosť, zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel pri šoférovaní.

V pondelok 27. mája došlo na diaľnici D1 pri Hornej Strede k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynuli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí zasahovali pri hasení požiaru osobného auta. K tragickej udalosti došlo pri náraze kamióna do stojacich zasahujúcich vozidiel.