Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini: Koalícia určite funguje, pnutie vidím skôr v parlamente

Na archívnej snímke premiér SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Michal Svítok

Predseda koaličnej strany SNS Andrej Danko sa od utorka nebude zúčastňovať na žiadnej Koaličnej rade.

Kežmarok 23. októbra (TASR) – Koalícia podľa premiéra SR Petra Pellegriniho (Smer-SD) naďalej funguje a je dôležité, aby koaličná rada ešte prijala zásadné veci. Pellegrini takto v stredu, pred výjazdovým rokovaním vlády v Kežmarku, reagoval na vyjadrenie predsedu SNS Andreja Danka, že sa od utorka nebude zúčastňovať na žiadnej Koaličnej rade.

„Teraz bude asi kľúčové to, či koalícia ešte bude alebo nebude schopná prijímať rozhodnutia, z môjho pohľadu je to hlavne rozpočet. Tam sa ukáže, či vieme ešte nájsť konsenzus, alebo je každý už na svojom piesočku,“ skonštatoval premiér.

Koalícia podľa neho určite funguje, skôr sa zúžila spolupráca v rámci fungovania v parlamente, medzi poslaneckými klubmi, kde dochádza k dohodám aj k nedohodám. „Nám vláda, musím povedať, čo sa týka jednotlivých ministrov, funguje úplne v poriadku. Tu necítiť absolútne žiadne pnutie, vidím ho skôr v parlamente. Vo vláde takéto napätie nie je,“ ubezpečil premiér.

Zároveň dodal že s SNS má pracovný vzťah, „inej“ atmosféry na rokovaní v Kežmarku sa neobáva. „Záleží na tom, či pán predseda parlamentu vydal nejaký pokyn svojim ministrom. Ak nevydal, neočakávam nič dramatické na rokovaní vlády. Nemám informáciu o tom, že by ich stiahol z rokovania vlády, alebo by im nejakým spôsobom dal pokyn neprijímať alebo prijímať návrhy. Očakávam, že vláda tu v Kežmarku bude v pohode. Prišli sme tu pre ľudí a nie riešiť si tu nejaké osobné problémy,“ dodal na záver Pellegrini, ktorý by vyjadreniam predsedu NR SR nerád dával nejaké prívlastky.

Predseda koaličnej strany SNS Andrej Danko sa od utorka nebude zúčastňovať na žiadnej Koaličnej rade. Danko to vyhlásil po tom, ako národniarom neprešli v pléne ich dve novely zákonov, a to o verejnom obstarávaní a návrhu o zriadení ministerstva cestovného ruchu a športu. Pri oboch novelách sa zdržali poslanci koaličného Mosta-Híd, čo Danko označil "za vrazenie dýky do chrbta".