Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pracovníkov médií, kultúry a kreatívneho priemyslu testujú v RTVS

Na Slovensku sa začalo celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Testovať sa bude od soboty 31. októbra do nedele 1. novembra. Vytvorených má byť viac ako 5000 odberných miest a 4901 odberných tímov. Na snímke testovanie pracovníkov kultúry a médií v budove RTVS 31. októbra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Medzi administratívnymi pomocníkmi bol už od začiatku štátny tajomník Ministerstva kultúry (MK) SR Radoslav Kutaš, ktorý pomáhal s evidenciou testovaných.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Rad testujúcich sa už pred 7.00 h tvoril aj pred budovou RTVS, kde sa zriadilo odberné miesto určené pre pracovníkov médií, kultúry a kreatívneho priemyslu. Prvých testovaných v dôsledku chýbajúcich formulárov začali prijímať s menším zdržaním.

Medzi administratívnymi pomocníkmi bol už od začiatku štátny tajomník Ministerstva kultúry (MK) SR Radoslav Kutaš, ktorý pomáhal s evidenciou testovaných. Popoludní sa na odberné miesto chystá pomáhať aj ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO). Tá na sociálnej sieti vyzvala na testovanie, vníma ho ako jeden z dôležitých spôsobov, ako zvrátiť nepriaznivú epidemiologickú situáciu v krajine a tým aj urýchliť opätovné naštartovanie kultúry a kreatívneho priemyslu.

Pomáhať pri testovaní sa chystajú, respektíve už pomáhajú aj iní ministri. Napríklad šéf zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) od 7.00 h pomáha ako zdravotník v na Dopravnej ulici 22 v bratislavskej Rači. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) sa chystá do miest a obcí na hornej Nitre. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) a minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) sa chystajú stretnúť s rakúskymi vojenskými zdravotníkmi, ktorí v rámci medzivládnej dohody prišli pomôcť pri testovaní a majú pôsobiť na odberných miestach v Petržalke.