Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRAVDA: Šefčovič potvrdil Smeru záujem o prezidentskú kandidatúru

Maroš Šefčovič, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Podľa denníka by sa mal Maroš Šefčovič oficiálne vyjadriť v piatok.

Bratislava 14. januára (Teraz.sk/TASR) - Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič akceptoval ponuku strany Smer-SD kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky. Informuje o tom portál pravda.sk s tým, že oficiálne by mal kandidatúru potvrdiť v piatok 18. januára.

Poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD) nedeľnej v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 avizoval, že Šefčovič zvažuje kandidatúru na post prezidenta a svoje rozhodnutie oznámi tento týždeň.

Tomáš potvrdil, že Robert Fico Marošovi Šefčovičovi kandidatúru ponúkol. Prezradil tiež, že Šefčovič bol medzi menami, ktoré strana Smer-SD od začiatku zvažovala. "Je to človek, ktorý sa zakaždým snaží hľadať konsenzus," opísal Šefčoviča poslanec. Vyzdvihol tiež jeho schopnosť reprezentovať Slovensko v zahraničí.

Za dobrého kandidáta Šefčoviča v relácii označil aj poslanec Národnej rady SR a predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič. Zároveň však dodal, že ak bude Šefčovič kandidovať s podporou Smeru-SD, OĽaNO ho nepodporí vzhľadom na svoje výhrady k najsilnejšej vládnej strane.