Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prázdne budovy na Filozofickej fakulte UK využili na rekonštrukcie

Na archívnej snímke budova Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský

Významnou zmenou bude aj debarierizácia budovy na Štúrovej ulici.

Bratislava 21. júla (TASR) – Prázdne budovy Filozofickej fakulty Univerzity Komenského (UK) v Bratislave na Štúrovej a Gondovej ulici využili v uplynulých týždňoch na rekonštrukčné práce. Fakulta chce aj takýmto spôsobom pripraviť svoje priestory na oslavy svojej storočnice v roku 2021. Informuje o tom fakulta na svojom webe.

Počas koronakrízy boli chodby fakulty prázdne, preto sa vedenie fakulty rozhodlo toto obdobie využiť na realizáciu prác, ktoré by počas prezenčnej výučby nebolo možné uskutočniť. Najrozsiahlejšou akciou je oprava veľkej časti podlahy na druhom poschodí.

V budove na Gondovej ulici sa vo viacerých učebniach a kanceláriách vrátane zasadačky Vedeckej rady Filozofickej fakulty UK, uskutočnila renovácia parketových podláh. Úpravy sa realizovali aj v zasadačke dekana, kde sa upravili stoly a vymenili stoličky, čím sa zvýšila kapacita miestnosti. Obnovená bude aj oddychová miestnosť pre študentov vedľa bufetu na prízemí.

Významnou zmenou bude aj debarierizácia budovy na Štúrovej ulici. Na mieste starej vrátnice pribudne nová, ktorej súčasťou bude aj na zdvihová plošina. Tá umožní dostať sa bez bariér na zvýšené prízemie budovy.

Opravy financuje fakulta z vlastných zdrojov. Na debarierizáciu budovy na Štúrovej ulici poskytol peniaze rektorát UK z dotácie ministerstva školstva, uvádza sa na webe fakulty.