Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pre vojakov NATO na Sliači a Lešti vybudujú kontajnerové mestečko

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) počas rokovania 82. schôdze vlády SR 1. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Minister obrany Jaroslav Naď po rokovaní vlády uviedol, že podobná infraštruktúra sa bude v nasledujúcich mesiacoch a rokoch budovať aj v ďalších vojenských priestoroch.

Bratislava 1. júna (TASR) - Pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine, vybudujú vo výcvikovom priestore Lešť a na letisku Sliač kontajnerové mestečko a stanový kemping. Obstaranie a investíciu do ubytovacích kapacít, vyčíslenú v predloženom materiáli na 31.425.822 eur, schválila v stredu vláda.

Ministerstvo obrany (MO) v návrhu spresnilo, že ubytovacie kapacity formou kontajnerov a stanov v Centre výcviku Lešť - táborisko Riečky a tábor Slávia rátajú s maximálnou kapacitou 2444 lôžok a na leteckej základni Sliač s maximálnou kapacitou 600 lôžok. "Po schválení materiálu vládou budú využité ďalšie nástroje na spresnenie rozpočtu s cieľom získania nákladovo najefektívnejšieho riešenia," uvádza sa v materiáli.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) po rokovaní vlády uviedol, že podobná infraštruktúra sa bude v nasledujúcich mesiacoch a rokoch budovať aj v ďalších vojenských priestoroch. "Takéto potrebné zázemie tam nemáme, je potrebné, musíme ho budovať," zdôraznil.