Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Pred streľbou na Obchodnej ulici bol zranený policajt

Na snímke policajti a záchranári zasahujú po streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave 31. mája 2019. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici.

Bratislava 31. mája (TASR) - Tesne pred piatkovou streľbou na Obchodnej ulici v Bratislave bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník. Potvrdila to polícia na sociálnej sieti.

"Policajti sa snažili odháňať ľudí preč, aby získali bezpečný priestor na zásah voči mužovi. Keďže si však dovolil útočiť priamo na ozbrojených policajtov, nemal by zábrany bodnúť kohokoľvek naokolo, a preto bolo okamžité konanie nevyhnutné," vysvetľuje polícia.



Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov nereagoval. Na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.

Záchranári v súvislosti s piatkovou streľbou v Bratislave ošetrili tri osoby vrátane neplnoletého dievčaťa. "Jeden z mužov je v kritickom stave a v umelom spánku, druhý zranený muž bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí," povedala pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.