Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Pred Veľkou nocou sa posilnia spoje o 19 vlakov a 100 vozňov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Štátne železnice vypravia aj dva mimoriadne veľkonočné vlaky.

Bratislava 21. marca (TASR) - Pred veľkonočnými sviatkami už každoročne stúpa záujem ľudí o cestovanie vlakmi. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto pridáva v tomto období 19 vlakov a vybrané spoje posilní o vyše 100 vozňov. Prioritne to budú podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej expresné spoje, rýchliky či regionálne rýchliky.

"Predbežne je najväčší záujem najmä o cestovanie v stredu 23. marca a vo štvrtok 24. marca," priblížila Morháčová. Vo štvrtok tak dopravca pridáva päť posilových vlakov. A to z Bratislavy predovšetkým smerom na stredné a východné Slovensko.

"V pondelok 28. marca zasa v opačnom smere pôjde naviac 12 vlakov," dodala hovorkyňa. Okrem toho ZSSK vypraví aj dva mimoriadne "veľkonočné vlaky". A to vo štvrtok 24. marca a v utorok 29. marca. Štvrtkový mimoriadny veľkonočný vlak bude vyrážať z Bratislavy o 14.30 h a pôjde cez Žilinu až do Košíc, kam má príchod o 20.26 h. Utorkový mimoriadny spoj pôjde o 14.19 h z Košíc cez Žilinu do Bratislavy s príchodom do 20.23 h.

Dopravca bude podľa Morháčovej priebežne informovať o predaných miestenkách. Tie sa predávajú len do diaľkových vlakov. "Z denného priemeru 1450 vlakov predstavujú diaľkové spoje približne 220 vlakov, vyše 1200 vlakov sú regionálne spoje," vyčíslila.